HTML

Tagline

2013.01.06. 18:15 puffneki

Cö…, Cö…, Cö…, CÖF – a gigantikus bohóc

KÉP (4).jpg

A diákok elérték céljaik nagy részét, regisztráció nem lesz, ezért nyilván ellene sem szerveznek tüntetést: a CÖF munka nélkül maradt. Ha így megy tovább, túrót sem osztanak ki maguknak idén, nemhogy kitüntetést.

És egyáltalán, mi a fene ez a CÖF? Jó, tudom, Civil Összefogás Fórum a hivatalos neve. Három szó, három vaskos hazugság.

Civil szervezet, mi? Méghozzá olyan, amelyik cirka 10 nap alatt több mint 100 millió forintot költött lejárató kampányra. Árulják már el a Vöröskeresztnek és a Máltai Szeretetszolgálatnak a titkukat, mert ők az áruházak parkolóiban gyűjtögetik az adományokat és piszkosul szeretnének kéthetenként 100 millát költeni a rászorulókra.

Összefogás. Ugyan kivel fognak össze Bayer Orgovány Zsoltiék saját magukon kívül?

A Fórum talán a legszebb: menjen csak el valaki a CÖF valamelyik megmozdulására és szólaljon fel, nyilvánítson véleményt, mondja el, hogy micsoda baromság ez a gyarmatozás, a fene sem akarja, hogy gyarmat legyünk. Majd az összefogott civilek a fórumon elmagyarázzák neki a tutit…

(Na jó, pontosan tudjuk ám, hogy igazából az izraeliek akarják, de ezt csak nem vihetjük a nyakunkban végig a városon. Még nem.)

A Békemenetek szervezői közleményt adtak ki, amely pillanatnyilag okafogyottá vált, de azért érdemes idézni belőle:

A CÖF  "…mélységes aggodalommal figyeli a demokratikus ellenzéki erők összejöveteleit…”

"A Parlament előtti tüntetés fenyegetésére csak úgy tudunk reagálni, hogy jelezzük, ha a Békemenet elmegy a Parlament elé, az új alkotmányozók oda már nem fognak beférni" - fogalmaztak.

Figyelemre méltó, hogy a Békemenetek szervezői fenyegetésként élik meg a szabad véleménynyilvánítást, viszont becsületükre legyen mondva, hogy politikai ellenfeleiket demokratikus ellenzéki erőknek nevezik.

Hogy is van ez? A demokrácia hívei jelentik számukra a fenyegetést? Miként nevezzük akkor azokat, akiket a demokrácia lehetősége tölt el mélységes félelemmel, olyan erős rettegéssel, hogy hajlandók mozgósítani híveiket annak érdekében, hogy a „demokratikus ellenzéki erők… oda már ne férjenek be”.

Kormánypárti tüntetés: igazi hungaricum. A Google-ban cirka a negyvenedik találat az első, amelyik külföldi példát említ. Líbia, Irán, Bolívia, Szíria, Venezuela, Jemen és hasonlóan remek polgári demokrata országokban szokásos az ilyesmi. Az ember azt hinné, hogy az EU-ban a XXI. század elején már nem lóbálnak furkósbotként százezernyi embert minden és mindenki ellen, ha meg kell „védeni” az aktuális kormányzatot.

Egészséges gondolkodású, stabil értékrenddel bíró polgár alapból nem lehet kormánypárti. Még akkor sem, ha korábban rájuk szavazott. Ellenkezőleg, sasszemmel figyeli, hogy választottjai betartják-e ígéreteiket, beváltják-e a hozzájuk fűzött reményeket vagy nem. Nem lehetnek hitelesek egy olyan társaság képviselői, akik mindent megtesznek a tandíj eltörléséért, majd 1-2 év múltán tüntetni képesek mellette.

Orbánék tényleg sokat köszönhetnek ennek a szerveződésnek. Bármikor, bármiért utcára vezényelhető százezernyi ember. A Békemenet egy igazi Jolly Joker.

A Jolly Joker vagy dzsóker egyes kártyajátékokban a legértékesebb lap, rendszerint valamilyen vidám figurát ábrázol. A jolly (dzsolli) mókás embert, a joker (dzsóker) angol szó pedig tréfamestert jelent, a jolly joker így együtt vidám tréfamestert, mókamestert jelöl. (Wikipédia)

Egyszóval: bohóc. Különleges bohóc, aki néhány nap alatt 100 millió forintot képes szerezni.

A nagy magyar, központi bohóc egy hatalmas transzparenssel vonul fel és alá azt hirdetve, hogy ő nem lesz gyarmat. Előhúzható a diákok, a demokrácia hívei ellen és a legostobább kormánydöntések mellett egyaránt. Csak egy telefon és máris felmutatható, mindent helyettesítő társadalmi kártyalap, nagyszerű kreálmány, méltó jelenlegi helyzetünkhöz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://puffneki.blog.hu/api/trackback/id/tr735001775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása